0

О бсъдихме бюджетната рамка. Това каза министърът на финансите Асен Василев след срещата с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Обсъдихме бюджетната рамка. Предложенията между първо и второ четене, ако има такива и някой, ако иска да прави допълнителни разходи, да бъде за сметка на други разходи, тъй като няма възможност за допълнителни приходи", заяви Василев.
На въпрос дали са били обсъждани регулаторите, Василев обясни, че това не е в компетенциите на Министерството на финансите: "Това е работа на парламентарната група, а не на Министерството на финансите.”

"Това ми е третият бюджет. Министърът на финансите винаги си говори с парламентарните групи, за да мине бюджета в разумни рамки, които да са изпълними.

Засега виждам, че има нагласа за сравнително дребни корекции, които, ако се направят разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка", допълни още Василев.

Попитан за насрочените протести срещу бюджета и готов ли е да отстъпи пред исканията на служителите в МВР, Василев коментира: "Мисля, че трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към абсолютно всички служители. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и която ние продължихме, е структурите, кито са получили увеличение миналата година, да не получават тази година, а тези, които миналата година не са получили, да получат тази година 10% увеличение. Това е общата политика, тя се отнася и за МВР, и за всички други държавни структури. Към всички организации е приложен абсолютно един и същи аршин. Оттук нататък, какво се случва с бюджет, е прерогатив на парламента".