0

П оръчка за обувки, миньорски ботуши и кубинки за над 2 млн. лева е обявило „Мини Марица-изток“. От нея става ясно, че предприятието се нуждае от общо 6622 чифта работни обувки тип половинки, изработени от естествена кожа. Количеството ботуши пък е 5224 чифта, а кубинките, които трябва да стигат поне до глезена, са общо 6071 чифта. Срокът за подаване на оферти от кандидати изтича на 5 април.

За всяко от изделията са записани изисквания както за материята, така и за цвета и начина на закопчаване.

Изисквания

Обувките тип половинки трябва да са изработени от естествена дишаща велурена кожа, а цветът им може да е сив или черен. Езикът на обувките трябва да е от текстил и да бъде изобразено логото на мините. Обувките трябва да имат задължително и обезопасяващо бомбе, както и вложка на ходилото, която да е устойчива на пробиване. Определени са и необходимите бройки от съответния номер, като най-малкият размер е 35, а най-големият - 50, от който са поръчани 4 чифта.

Гума

Миньорските ботуши пък трябва да са гумени. Трябва да са в жълт цвят, със светлоотразителен елемент под формата на лента, разположена в горната част. Ботушите трябва да са устойчиви на киселини. Отново трябва да са подсилени против пробив и заливане с нефтени продукти.

Кубинките пък трябва да са изработени от естествена водоустойчива кожа с полиуретаново покритие. В горната част на обувката трябва да има светлоотразителен елемент. Цветът може да е черен или кафяв.

Сред изискванията са още кубинките да са с гаранция поне 24 месеца. При рекламация изпълнителят поема отговорност да замени изделията с нови за своя сметка, в рамките на 15 дни. Гаранцията за обувките и ботушите пък е 12 месеца.

Митниците поръчват нови летни униформи за 4,5 млн. лв.

Агенция „Митници“ пък обяви обществена поръчка за нови пролетно-летни и есенно-зимни униформи за 4,5 млн. лв. без ДДС. Изпълнителят трябва за изработи 2239 тънки якета, както и 4478 панталона и 4478 тениски. Също така се изисква и изработка на шапка с козирка – 2239, и ниски обувки - 2239. Също така има и изискване за доставка на облекла за по-студените дни. Като те са сходни като вид, а изискването за якето е да е водонепромокаемо.