0

О т 7 май, заради ремонт в следващите 15 месеца БДЖ затваря коловозите на Централна гара в София за всички влакове, които пристигат и заминават по северно направление, информира БНТ.

Ремонтът е част от проекта за развитие на железопътен възел София. Модернизацията ще е на коловозите и ще продължи повече от година. До тогава част от влакове по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе ще приключват и започват движението си от жп гара София-Север. Изключение правят ранните и вечерните пътувания.

БНТ

"За сутрешните сме направили организация да могат да идват до Централната гара, това са най-вече хората, които отиват на работа, за тях е помислено, също вечерните влакове за Варна ще тръгват от гара София. А за влаковете, които ще спират на София-Север са осигурени електромотриси, които ще цикрулират", обясни Вихрен Диканаров, зам.-ръководител проект София-Драгоман.

На гарата днес вече имаше недоволни пътници. Някои разбраха за промененото движение на влаковете от медиите. Други търсеха електромотрисата, която да направи трансфера до гара Север, обаче тя ще бъде пусната от утре.

Таблата на Централна гара изписват тръгването и пристигането на влаковете на гара Север. Електромотрисите, които тръгват от 8-и май, ще пристигат и заминават само на 13-и коловоз при шести перон.

За удобство от Столичната община въведоха и промени и при градския транспорт. Удължават се маршрутите на трамвайни линии номер 27, 1 и 3, уточнява медията.