0

П аркомясто в София се продава от данъчните двойно по-скъпо от ваканционен апартамент в Равда. Това показва справка в портала за продажби на Националната агенция за приходите.

Агенцията е обявила на търг с тайно наддаване паркомясто за две коли в административна сграда на столичната улица „Владимир Вазов“. Началната цена, от която тръгва наддаването, е определена на 68 000 лева. Площта на паркомястото в подземен паркинг е 23,64 лева, което означава, че началната цена за един кв. м е 2876 лева.

Сравнение

В същото време ваканционни имоти по морето са сложени на тезгяха на далеч по-ниска цена. Така например едностаен апартамент в Равда е с начална цена 37 500 лева. Имотът се намира на сутерен и има площ 34,25 кв. м, от които застроената е 28,48 квадрата. Малко по-скъпо се продава едностаен в курорта Слънчев бряг. За него НАП иска 45 000 лева. Имотът се намира на 4-тия етаж и е с площ 31,25 квадрата, към него има и прилежащи части 4,76 кв. м.

Агенцията е извадила на тезгяха и къща в самия център на гр. Сухиндол, област Велико Търново, с начална цена от само 5000 лева. От НАП обаче уточняват, че имотът е в лошо състояние и трябва да му се направи основен ремонт по покрива, стаите, фасадата.