0

Г лад за баничарници с по 1000 лв. наем има в големите градове в страната, показа проучване на „Телеграф“.

Масово се търсят помещения, подходящи за производство и продажба на бързи закуски в София, Пловдив и Стара Загора. Фирми издирват подходящи павилиони и са готови да плащат между 500 и 1200 лв. месечно, разказаха брокери.

iSTOCK

Дефицит

Това, което имат като изискване, е трудно за намиране, допълниха агенти. Фирмите, които произвеждат и пласират различни печива, имат едно основно условие – обектът да бъде в близост до училище. Повечето помещения обаче са заети и подходящите са дефицит, допълниха брокери. И уточниха, че около школата и спирките на метрото има наети имоти, в които се помещават магазини за кафе, хранителни стоки, които предлагат и сандвичи за учениците. На фона на фалиращите кръчми, търсенето на помещения за баничарници се очертава като тенденция, макар и не в огромен мащаб все още, казаха имотни експерти от столицата.

Предложения

Според анализаторите любопитен е фактът, че има предложения за търсене за наемане, а не предлагане. В момента в столицата и в Пловдив има най-голям интерес от различни фирми да наемат помещения по около 60 квадрата за баничарници.

Наемът, който са готови да платят, варира между 500-700-800 и 1000 лв. в зависимост от квадратурата. Някои са готови да броят и по 1200 лв. на месец, ако локацията е в центъра. В Стара Загора също има търсене на свободни помещения за производство и продажба на бързи закуски.

iSTOCK

Има и интерес от фирми за франчайз на известна верига за банички. За да работят за собствена печалба под шапката на известен бранд за закуски, фирмите се договарят индивидуално, като предварително изпращат подробна информация за оборотите си, финансовите си възможности и т. н.

„Ние започнахме работа по този начин и в момента сме доволни. Съседните павилиони не успяха да избутат и се принудиха да затворят, но ние си имаме редовни клиенти и не се оплакваме“, разказаха от баничарница в столичния квартал „Надежда“.

Предприемачи търсят помещения за производство и продажба на банички.