0

П рез седмицата Националната агенция за приходите продаде на търг първите автомобили, конфискувани от пияни или дрогирани шофьори. За разлика от другите приходи - за тези изпълнителният директор на агенцията Румен Спецов се надява не да растат, а да намаляват.

АЛЪШ-ВЕРИШЪТ ЗАПОЧНА: Извадиха на тезгяха колите на пияните шофьори

Какво показват резултатите от знакови ревизии, ще може ли НАП да се справи с приходите догодина, ако депутатите отхвърлят данъчните мерки като „донос-бонус”, както и останалите насочени за изсветляване най-вече на ресторантьорския бранш?  Отговорите на тези въпроси в ексклузивно интервю пред Нели Тодорова по Нова даде Румен Спецов.

"Надявам се да има ефект от търговете на коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. Защото това, което се случва по пътищата е недопустимо", посочи той. И допълни: "Вътрешното ми желание не е за търга. Въпросът е в рестриктивните мерки, които се предприемат срещу тези шофьори". 

По думите му той се надява, след като се продават първите автомобили, останалите шофьори "да проявяват повече внимание". "Ако не ще продължим. Това ни е вменено като задължение по закон", категоричен е изпълнителният директор на НАП.