0

У редите на охлаждане паднаха с 50% по магазините за техника, показа проверка на „Телеграф“. Перките за таван с дистанционно управление, летен и зимен режим, и лед осветление само преди два дни стигнаха в нета цени от 900 лв., а от началото на седмицата са намалени наполовина. Продавач-консултанти обясниха, че модата на таванните вентилатори са внесли българите, които са работили в арабските страни, Израел и Испания. Този вид охлаждане разпределя въздуха равномерно и по-ефективно.

Избор

Отлив от климатици и масово търсене на вентилатори регистрират магазини заради оплакванията от алергии, които могат да предизвикват, показа проверка на „Телеграф“. Любопитно е да се научи, че основните поддръжници на климатиците са основно мъжката част от потребителите, докато повече от дамите са против тях, сочи допитване на екипа ни.
На пазара и особено в интернет има изобилие от модели и цени на уреди за охлаждане. Те тръгват от 99 лв. и стигат до 1000, с лампи и различни цветове и материали. Интересни дизайнерски предложения са тези, които със сгънати перки се превръщат в лампа. По-скъпите могат да се настройват на зимен и летен вариант, с топъл полъх в студа и хладен бриз в жегите.

Хладилници

В специализираните магазини в момента е пълно със „слънчогледи“, стоящи и стенни, на изгодни цени между 30 и 100 лв. с различна височина. Нови предложения са подвижни стоящи климатици, които са на принципа на хладилник. Те са подходящи за персонално ползване, но трудно ще охладят цяла стая, предупредиха продавачите. Идеята е да го държиш близо до леглото си в непосилни жеги. Особен интерес са уредите за водна мъгла. Те вървят между 30 и 40 лв. Прикачват се към мивка с адаптер и маркуч от 15 м. Хубаво е да се знае, че те са пригодени основно за навеси в двор.