0

О т  120-метров комин на столичното парно специално технологично оборудване ще разпространява  електронно-съобщителни услуги.  „Топлофикация София“ ще печели от наема на комина. 

Тя  обяви вчера търг за отдаване под наем  на част от северния технологичен комин на ТЕЦ „София изток“  между кота +74,11  и кота +77,0, научи „Телеграф“ .

Дружеството ще печели от наеми и на други свои собствености, става ясно от търговете, обявени от началото на 2023 г. 

Условия

Дружеството предлага  за три години 30 кв. м площ от  комина под наем при начална наемна цена  от 1400 лв. на месец без ДДС.

Консумативните разходи се заплащат извън наемната цена и са за сметка на наемателя, уточняват от парното. Депозитът за участие в конкурса е 140 лева, а 20 лева струва документацията.  Кандидатите ще подават офертите си до 17 часа на 28 март. 

Столичното дружество използва  комини на ТЕЦ „София“ пък като рекламна площ. „Топлофикация“ обяви вчера и търг за отдаване под наем на свой имот с площ 63,59 кв. м  в жилищен блок в кв. „Борово“ с начална наемна цена 700 лева/месец без ДДС.

Офертите се набират до края на март, а депозитът за участие в търга е 70 лв. От началото на 2023 г. „Топлофикация“ обяви и търг за поземлен имот от 51 031 кв. м при начална цена от 4 млн. лв. без ДДС. 

Сметки

Февруарските сметки за парно и топла вода ще бъдат качени на 15 март на сайта и в касите, съобщиха от  „Топлофикация София“ за в. „Телеграф“. 

Въпреки по-малкото дни – 28, във втория месец на годината сметката ще бъде по-висока,  отколкото през януари.

Средната месечна температура за януари е била +3,9 градуса, докато за февруари тя е била +3,2 градуса, тоест с  0,7 градуса по-ниска, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Това означава, че фактурата за миналия месец ще бъде с около 5 процента по-висока от януарската. 

През миналата година февруари е бил студен точно колкото тази година  +3,2 градуса. 

Но цената на топлинната енергия е била с  близо 40% по-ниска, отколкото този февруари, като се приспадне и с 11% по-ниският ДДС - 9% вместо 20%,  сегашната февруарска фактура ще бъде значително по-висока от миналата година.

Домакинствата, които платят сметката си за февруари до 30 март, ще получат 3% отстъпка. 

Кадри

Чудо невиждано! „Топлофикация София“ има свободни места за специалисти и техници и ги търси чрез обяви.

Свободните позиции са за  инженери с различни специалности, за монтьори на топлофикационни съоръжения, електромонтьори,  оператори за битови и за стопански клиенти, специалисти за дистанционно отчитане, икономисти, юристи, счетоводители и главен счетоводител. 

Привличат ги с различни екстри.