0

Е втин немски внос бутна китайските стоки от българските бутици преди Коледа, показа проучване на „Телеграф“. Германската конфекция измести азиатската и се купува ударно в момента на едро от българските търговци. Якетата идват за 20 лв. на едро в складовете и се продават двойно в магазините у нас.

Оферти

Колкото повече стока зареди българският търговец, толкова по-евтино ще му излезе и ще може да реализира по-голяма печалба. Масово в момента се внасят и зимни дамски ботуши за сняг, гръцко производство. За до 2500 чифта цената е 4,95 евро, за до 480 - 5,50 евро, ако импортът е само до 121 чифта, стойността е 5,95 евро. Тече ударен импорт и на зимни якета, шити в Германия и други страни от ЕС, като стойностите им тръгват от 10 евро за детските и 12 евро за дамските и мъжките. Минимумът е търговецът да зареди по 30 броя. След това се пласират в бутиците на двойна цена. Има много оферти и за детски анцузи, мъжки и дамски зимни панталони и пуловери. Зимни детски шапки се предлагат на едро за 40 евроцента парчето.

Магазини

Магазините, които поръчват от вносните стоки, са предимно онлайн или малки търговски обекти в София, Пловдив, Стара Загора. „Такива стоки няма да откриете в моловете или в големите вериги магазини, те са предназначени за по-малки търговци, предимно интернет магазини“, разказаха търговци от столицата. По думите на продавачите подобна конфекция е привлекателна главно заради цената си, която въпреки двойния скок от склада до магазина пак остава по-евтина. Стоката се доставя от чужбина в рамките на три дни, уверяват търговци от Германия. И допълват, че е по-качествена от конкурентната, поризведена в Китай.

Подаръци

Предлагат се и цели палети с различни стоки, подходящи за коледни подаръци. Предприемач от Германия предлага комплекти от различни стоки, включващи детски играчки, стоки за домакинството, градински аксесоари. Палети с детски играчки от Белгия са сред горещите оферти за търговци на едро в момента. За 120 евро може да се поръча пале, пълно с бебешки и детски стоки от известни марки. Вътре има чисто нови колички, кукли, електронни игри, високоговорители, конструктори.