0

З а 10 000 лв. масово се разпродават бизнеси наготово, показа проучване на „Телеграф“. Става дума за така наречения франчайз или търговска концесия. На тезгяха в момента са разработени брандове за куриерски услуги, известни хранителни магазини, бутици за дрехи, обекти за мобилни аксесоари и др.

Модел

Предлагаме разработен бизнес на популярен бранд, който ви дава възможност да работите за същата марка, но за собствена печалба, уточниха търговци. “Срещу сумата от 10 000 лв. ние можем да ви предложим успешен бизнес модел, благодарение на който ще мултиплицирате бързо печалбата си, черпейки опит от най-добрите”, пише в една от многото оферти за франчайз в специализирана платформа за предприемачи. Собствениците осигуряват безплатно брандиране на обекта, а при нужда дори и офис техника – принтери, компютри и др. Някои продават и самите търговски марки. Бранд за известни бургери в момента търси нов собственик за 15 000 лв.

Предложения

Сред предложенията за франчайз има най-много брандове за доставки и почистване. Някои търсят партньори, за да разширят дейността си в страната, други продават своите офиси. Предприемачи могат да купят разработен куриерски офис в столичния квартал „Лозенец“ за 23 000 лв. За 49 000 лв. се предлага и франчайз на разпознавам бранд в сферата на здравословното хранене и хранителните добавки. Има също оферти за бизнеси в сектора на търговията с облекла и обувки, аксесоари за мобилни телефони, авточасти и др. Компании за почистване на домове и на автомобили също търсят партньори. Верига за тротинетки предлага на външни фирми договор за 5 години за по 250 лв. месечно.