0

К огато младите хора с интерес към технологиите получат възможност да натрупат практически опит още докато учат, компаниите, които създават тези условия, си осигуряват сериозна преднина в битката за таланти.

„Вярвам, че кариерното ориентиране и развитието на таланти трябва да започне още в училище. Затова съм щастлива, че във Vivacom предоставяме различни възможности за стажове и програми за развитие, както на студенти с нашата Лятна стажантска програма и Vivacom Техническа академия, така и на ученици из цялата страна с Практикантската ни програма“, коментира директорът „Човешки ресурси“ във Vivacom пред Vesti.bg. Неслучайно телекомът се наложи като „ракетоносител“ за млади таланти, защото дава на учениците възможността да черпят опит директно от вдъхновяващи и висококвалифицирани ментори от екипа на компанията.

Доказателство за това е и поредното признание, което Vivacom получи само преди дни за работодателските си практики - призовото място „Любим работодател“ за 2023-та в престижните награди Career Show Awards. При това в една от най-оспорваните категории в конкурса – с други 80 компании се състезаваха за гласовете на публиката. А една от най-популярните и ефективни програми на телекома за набиране на таланти - „Препоръчай приятел за работа във Vivacom“, получи бронзово отличие в рамките на конкурса.

Малина Чавдарова с приза на Vivacom Любим работодател за 2023-та.

 Малина Чавдарова с приза на Vivacom Любим работодател за 2023-та.

Според Малина Чавдарова програмата се радва на голямо одобрение сред служителите и се е превърнала във втори канал за набиране на служители. „Истинско удовлетворение за нас е, че положителната и подкрепяща работна среда се оценява ежедневно от нашите служители. Ще продължим да надграждаме в тази посока в една многообразна и приобщаваща среда, в която всеки талант е с равни възможности“, допълва тя.

Политиките и програмите за развитие на служителите превърнаха Vivacom в един от най-любимите работодатели в България, с доказана през годините позитивна работна среда. Ключов елемент в тях е менторският подход, който дава възможност на младите таланти да черпят опит директно от безспорни експерти с дългогодишен опит и постижения в компанията. Наскоро Vivacom се присъедини и официално към Хартата на многообразието, като продължение на дългогодишния си ангажимент да прилага всичките 7 принципа на Хартата във всекидневната си работа.

„Изповядваме изцяло ценностите, които гарантират, че единствено талантът и способностите на служителите определят развитието им, и фактите го доказват. Например, в компанията има много силна приемственост между поколенията в екипите – имаме редица примери за служители, които са израснали от стажант до мениджър, каквато е и моята професионална история във Vivacom“, казва Чавдарова.

Всичко това привлича младите хора към Vivacom, защото добре изградената работодателска марка е първият признак не само за културата и професионализма, но и възможностите за развитие в една компания – нещо изключително важно за талантливите хора.