0

И ма разлика между цените от производителя през търговеца до щанда в магазина, разликите са от 20 до 30% и повече. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев.

Ще въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките от производителя до щандовете, добави Донев и отбеляза, че няма да се намесват в свободния пазар в честните практики. Ще покажем нелоялните търговски практики, посочи Донев.

Потребителите ще бъдат наясно къде се получават изкривявания на цените при най-необходимите стоки и услуги. Контролът ще се осъществява от всички институции в страната, като Българската агенция по безопасност на храните, а през Агенция Митници и НАП ще се следи дали се спазват законите, как влизат в страната различните стоки и дали се плащат данъците”, заяви още Донев. “Цялата информация ще бъде налична за гражданите и ще могат да правят сравнение между това какво се произвежда в нашата страна и каква е ситуацията в другите държави в ЕС. Нарастването на цените се вижда при крайния потребител, обясни Донев. 

УСПОКОЕНИЕ: Гълъб Донев обеща да удари спирачка на главоломното поскъпване на храните