0

Р емонтът на банята излиза с хилядарка надолу, ако го направите през февруари, показа проучване на „Телеграф“. В момента майсторите дават специални отстъпки, които важат до края на месеца, а веригите за строителни материали са обявили промоции на плочки.

Икономия

Само от тавана може да икономисате от 500 лв. до 1000 лв., ако изберете нашата фирма, коментираха майстори. В момента е обявена промоция за безплатен окачен таван с лунички, ако същата фирма направи основен ремонт на банята.

След като майсторите направят тавана от гипсокартон съвсем безплатно, слагат и LED лампи, които също са подарък.

Правят се и специални опънати тавани, които изглеждат така, че да светят, без да се вижда лампата.

Монтират се осветителни дълги пури на тавана и под тях се опъва прозрачно платно или пано с картина на него.

Могат да се съчетават с интериора на банята, като има различни цветове и изображения, разказаха майсторите.

До 30 процента може да икономисате и от плочките за банята, които в момента масово се продават с отстъпка.

Модерни шестоъгълни плочки с размери 23 на 27 могат да се купят за 49 лв., вместо за 67 лв. Керамични правоъгълни плочки, произведени в Италия по специална технология на двойно изпичане, излизат 25,90 лв., намалени от 60 лв.

Отстъпки има и при декоративните фризове. Шкафовете за мокри помещения могат да се намерят с 20 процента отстъпка в някои магазини. 

Гаранция 

Гаранцията, която дават за целия ремонт, е 2 години. Това означава, че ако нещо се повреди, от компанията трябва да дойдат и да го оправят безплатно.

За да се гарантира това, между майсторите и потребителя се подписва договор. 

Срокът на ремонта на банята е две седмици.

Обикновено майсторите дават пълни оферти за цените, в които включват и материалите, и труда.

Според проучване, за да ви направят средноголяма баня, ще ви излезе около 4000 лв. със залепването на плочки, поставяне на душ, тоалетна и шкаф.

Цените са индивидуални, зависи дали има да се свалят стари плочки, дали ще се прави отделно душ кабина, какви ще са материалите и каква е квадратурата на помещението, уточниха майстори.