0

Н ашенци ударно резервират фиеста в Истанбул отсега за април. 20 процента отстъпка дават фирми, ако заявките се направят до 21 януари. Общо 3 стотака излиза честването на празника на лалето в турския град, показа проучване на „Телеграф“ сред туроператори. В цената влизат три нощувки със закуски, транспорт, посещение на парка Емирган с лалетата и на град Одрин.

Интерес

Интересът към празника на лалето в Истанбул е голям от няколко години насам. Затова и резервации се правят все по-рано. В момента текат записванията за април, разказаха от туристическа агенция в София. Някои от офертите включват екскурзовод, други не. Във всички пакети влизат транспорт, нощувки и медицински застраховки. Фестивалът на лалето събира туристи от цял свят всяка пролет в Турция. Очаква се и този април паркът Емирган да се препълни с туристи от различни краища на Европа, рекламират туроператорите. Той e много популярен, тъй като там се провежда едноименният световноизвестен фестивал. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове, които могат да се разгледат и снимат в парка, допълниха туристически агенти.

Пакети

Хитовите пакети са на цени между 335 лв. и 380 лв. на човек за три нощувки със закуски и пътуване с автобус. Най-евтини са офертите за последните три дни на март. Има и възможност за тридневен престой с ваучери на промоция, като най-бюджетният вариант е 180 лв. През целия април може също да резервирате три дни за празника на красивото цвете, като най-скъпо е на 4 април заради огледалната дата, разкриха туроператори. Тогава стойността на пакета е 379 лв., а през останалите дни на април стойността е с 10 лв. надолу. За програма с 4 нощувки цената е със 100 лв. отгоре.

Условия

Обикновено условието е да носите багаж до 25-30 кг. Цените са валидни за ранни резервации, до изчерпването на ограничен брой места за всяка дата на заминаване, уточниха още туроператорите. Има допълнително намаление за деца до 12 години, настанени като трети човек в двойна стая. Отстъпката е в размер на 10 лв. За ученици и студенти се свалят 8 лв. от цената, а ако сте сам и искате единична стая, пътешествието ще ви излезе 199 лв. отгоре.