0

Б ългарските хотели се надпреварват с романтични оферти за 14 февруари. Сред хитовите предложения е нощувка в легло от рози сред свещи и балони за 240 лв., показа проучване на „Телеграф“. Повечето комплекси свалят от цената за спа услугите около 10%, подаряват бутилка вино и предлагат специални вечери.

Настаняване

Гореща е офертата за настаняване в спа хотел в Троян срещу 200 лв. за двама с включена закуска и романтична вечеря с музикална програма на 14 февруари. Ако доплатите 40 лв., цялата стая ще бъде посипана с листенца от рози, украсена с ароматни свещи, а над главите на влюбените ще се реят червени балони с хелий. Така общо удоволствието излиза 240 лв. Доплащат се по желание още 30 лв. за плато плодове с шампанско, поднесено в стаята. Отделно хотелиерите правят комплимент с безплатна бутилка вино. За да подарите на половинката си букет червени рози директно в хотела, трябва да платите на рецепцията 45 лв. В Ловеч също настаняват срещу 100 лв. на човек за празника на влюбените. По-скъпи са офертите за Сандански и Велинград, които за 2 нощувки вървят по 500-800 лв.

Спа

Спа центровете към хотелите масово предлагат специални отстъпки за 14 февруари. Повечето дават 10% отстъпка за всички видове масажи. Други подаряват шоколадова терапия за двама за 20 минути. Биосауната също се ползва с 10% отстъпка в повечето хотели. Други дават напълно безплатен достъп до всички басейни и горещи джакузита. Без да плащате допълнително, ползвате и фитнес.

Курортната такса и туристическият данък обикновено са включени в цената, но допълнително дължат всички гости над 12 години по 2,02 лв. с ДДС за туристически данък. Паркингът и интернетът са безплатни. Според туроператори за Свети Валентин хитов остава Велинград, но тази година има и доста записвания за Троян, коментираха от туристическа агенция. Много хотели правят допълнителни намаления за ранни резервации преди края на януари или пускат ваучери с 50 лв. отстъпка в общата цена.

Пуснаха билети за 49 лв. до Милано

Евтини билети по случай празника на влюбените пуснаха някои нискотарифни авиокомпании. Сред горещите оферти е полет до Милано за 48,99 лв. Самолетните пътувания са два пъти седмично - в сряда и неделя. Два пъти седмично - в понеделник и петък - може да летите на промоция и до Париж, като цените на билетите тръгват от 58,99 лв. Самолетна екскурзия на топцена може да запазите и за Валенсия. Полетите струват 97,99 лв. и се изпълняват всяка сряда и неделя. Именно Париж, Милано и Валенсия са най-предпочитаните европейски дестинации за 14 февруари, като авиокомпаниите дават и идеи какво да посетим и каква традиционна храна да поръчаме в местните ресторанти.