0

П арламентарната бюджетна комисия отхвръли пакета от данъчни закони за догодина. Това се случи, въпреки че от ГЕРБ-СДС обявиха, че гласуват “Въздържал се”, а между двете четения ще предложат множество промени.

ДПС, които подкрепят кабинета "Денков", също се въздържаха при гласуването на текстовете. От опозицията очаквано гласуваха против. Така само ПП-ДБ гласуваха със "за", но техните гласове не баха достатъчни.

По този начин ГЕРБ и ДПС на практика бламираха промените в данъчните закони. Текстовете обаче ще влязат в пленарната зала и ще бъдат разглеждани, а между първо и второ четене ще бъдат пренаписани.

По NOVA депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев пък заяви, че от партията очакват бюджетът за догодина да бъде приет около и преди Коледа. По думите му до бламирането на данъчните закони се е стигнало поради гласуването срещу предложението на Делян Добрев от ГЕРБ за отпадане на дерогацията по казуса "Лукойл" по-рано днес. Сабрутев посочи, че с приемането на това предложение е щяло да се стигне до рязко покачване на цените на горивата.