1

П оредна касова бележка вся смут в социалните мрежи. Този път потребител съобщава, че заведение е таксувало клиент с един лев, за да получи пица без доматен сос, предаде Glasnews.bg.

Ето какво гласи текстът към публикацията във Фейсбук: "Някакви хора се оплакват, че във Варна плащали за ледче, за лимонче... Тук си плащаш, за да не ти сложат доматен сос на пицата. Скоро ще си плащаш и за да не ядеш пица".

Коментиращи публикацията смятат, че най-вероятно става въпрос за пица, която е поръчана със сметана или барбекю сос - добавки, които обикновено се заплащат в голяма част от ресторантите. "По-скоро е маркирана пица "без доматен сос със сметана", ама то трябва малко "горе", за да се сетиш. Затова нямам нищо против такива клиенти да се глобяват, а не заведенията, които в случая едва ли са в нарушение", написа Митко Вичев.

Glasnews.bg

Друг потребител пък е обърнал внимание на цената на водата - 4.19 лв. за литър. "Тя и водата е с добра цена", написа Нели Михайлова.

КРЪЧМАТА НА МОРЕТО ПО-СОЛЕНА ОТ ВОДАТА: 3 пържоли удариха минималната пенсия

Снимането на касови бележки стана истински хит след скандала с три пържили, които излязоха на клиент 500 лв. От Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията пък започнаха кампания и призоваха всички да искат касовия си бон.

СЛЕД "ЗЛАТНИТЕ" ПЪРЖОЛИ: Летовник се изръси за такса за лед (СНИМКА)