0

SmartX.bg е иновативен онлайн магазин, стартиран през януари 2018 година от Канекс ЕООД. Със своята широка гама от продукти, насочени към подобряването на комфорта и ефективността в ежедневието, компанията се стреми да предложи по-лесен и интересен начин на живот за своите потребители, като същевременно предлага решение на множество нужди на потребителя в различни сфери.

1. Кога, как и кой стартира бизнеса на SmartX?

Стартирахме SmartX.bg през януари 2018 година като проект на Канекс ЕООД за електронен магазин с разнообразие от продукти, насочени към улесняване на ежедневието и подобряване на комфорта у дома. Фокусът на работата ни е да намираме решения на всевъзможни въпроси и казуси чрез различни устройства и уреди.

2. Каква е мисията на вашата компания?

Нашата компания е посветена на предлагането на иновативни продукти, които внасят улеснение и ефективност в ежедневието на потребителите. Ние се стремим да подобрим комфорта в домовете им, както и да обогатим свободното им време, като предлагаме решения за най-различни сфери и дейности. Концепцията ни е не просто да продаваме продукти, а чрез тях да предлагаме по-лесен и интересен начин на живот.

3. С какъв екип разполага компанията и колко от тези хора са ангажирани в онлайн дейността ѝ?

Нашата компания разчита на енергичен екип от 10 професионалисти, от които 7 са специализирани в онлайн сферата на нашата дейност. Те са посветени на развитието и поддържането на нашето дигитално присъствие и работата им е ключова за нашата способност да достигаме до широка аудитория и да подобряваме представянето си.

Използват най-новите технологии и маркетингови стратегии, за да гарантират, че нашата марка е водеща в бранша.

4. Кое е вашето конкурентно предимство пред брандове във вашата ниша?

Това, което ни отличава, е натрупаният опит и знание, които имаме в онлайн търговията. Канекс ЕООД е една от първите компании, започнали онлайн бизнес в България. Като един от пионерите, поели по пътя на дигиталната търговия, ние разбираме нюансите и динамиката на този бързо развиващ се пазар в дълбочина.

5. Ако можете да върнете времето назад и промените едно нещо в бизнеса си, какво би било то?

Ако можехме да върнем времето назад, бихме взели по-смели решения относно SmartX.bg. Щяхме да се фокусираме още повече върху онлайн пространството и да инвестираме значително повече средства в развитието на нашата онлайн платформа от самото начало. Не бихме се страхували от риска, тъй като той винаги е бил ключов фактор за развитието ни. Въпреки това грешките и пропуските, които сме допуснали по пътя, са послужили за уроци и сега сме по-добре подготвени за предизвикателствата на бизнеса.

6. С какви думи бихте мотивирали един млад човек да започне бизнес в България?

На един млад човек, който иска да започне бизнес в България, бихме казали да не се страхува от неизвестното и от предизвикателствата. Всеки успех изисква труд и упоритост. В България има добър потенциал за развитие на бизнес и всеки може да бъде част от това, ако е склонен да се учи и развива заедно с начинанието си.


SmartX e част от eCommerce Academy Awards 2023 - Конкурсът на електронните търговци в България. Повече за наградите и как да се включите можете да видите тук: https://awards.ecommercebg.com/.