0

Б аби бандитки шашнаха търговците на автомобили и данъчните.

Пенсионерки от Черна гора се бият коя да докопа бронирана кола. Някои дори се запасяват с по две, за които броят стотици хиляди евро. Бабите сами си правят вноса и въртят даже бизнес.

Местната преса и социалните мрежи гръмнаха с новината, след като директорът на Мрежата за утвърждаване на неправителствения сектор Ваня Чалович Маркович сподели куриозния факт в телевизионно предаване.

Последният случай е с дама от град Бар, която на почтената възраст от 91 години яхна бронирано BMW за „скромната“ сума от 200 000 евро (почти 400 000 лева).

Друга баба бандитка, от град Никшич, на 85 години, успяла даже да се пребори за два бронирани автомобила Mercedes. И двата по няколко стотин хиляди евро.

При запитване на данъчните служби откъде толкова пари за специализираните автомобили, бабите били категорични – от пенсии.

 Новата мода сред пенсионерките силно обезпокоило черногорската общественост и запалила червената лампа на местните институции.

По думите на Ваня Маркович, важната задача на новото правителство на Черна гора и компетентните институции е да проследят откъде идват тези огромни пари и къде отиват след това.

Междувременно не става ясно защо са им на бабите бронирани автомобили – възможно е да е поради желанието за повече сигурност при евентуални пътни произшествия, но по-вероятно е да е нещо друго. Както се казва – истината е някъде там...