0

М остри на градински мебели на изгодна цена пуснаха магазините в края на сезона.

Условието обаче е да си разглобиш масата или пейката сам, за да не носят търговците отговорност.

Отстъпката в цената е сериозна, може да падне и наполовина, установи проверка на „Телеграф“.

Архив

Но далаверата не е голяма, тъй като в много от случаите стоката не може да бъде сглобена отново.

При престоя навън тя е била изложена на атмосферни влияния или пък се е изметнала, докато десетки клиенти са се стоварвали с цялата си тежест отгоре, за да я изпробват.

При разглобяването може да се окаже, че сте изгубили някое винтче или пък бурмата превърта.

Но в тези случаи покупката е на принципа „риск печели, риск губи“, тъй като рекламация не се допуска.

Още при плащането търговците уточняват, че не можете да се откажете от покупката, ако частите не могат да се напаснат, тъй като това е само мостра. Затова и връщане не се предвижда.

Боклук

Още преди месец магазините, в които се продават градински мебели, обясняваха, че сезонът е приключил за тях и чистят само наличната стока, за да не задръства складовете и в крайна сметка да отиде на боклука.

В момента намаленията са между 15 и 49 процента, но в повечето случаи става въпрос за паянтови мебели, които няма да изкарат и един сезон. Все още обаче има маси по 1299 лева, които не мърдат като цена и най-вероятно ще се появят като експонати и догодина.

Архив

Търговци обясниха пред „Телеграф“, че най-бързо свършват масите с дупка в средата, в която се поставя чадър, както и дву- и триместните пейки.

Има отлив от сгъваемите дървени маси с пейки, които са едно цяло, защото, когато хората насядат по тях, всички трябва да стават или да ги прескачат, което, особено за възрастните, е трудно, а освен това, ако някоя от частите се счупи или износи, цялата конструкция отива на боклука, защото няма резервни чаркове и дъски за нея.