0

Ч ерният петък подрани с месец и свали цените на дрехи и мебели до 70 на сто, показа проучване на „Телеграф“. Ударните отстъпки, които традиционно се обявяват в последния петък на ноември, тази година започват в края на октомври. С намаленията можем да спестим около 200 лв. от обувки, връхни дрехи, мебели.

Промоции

Най-големи са промоциите на есенните облекла. В момента с намаление до 70% могат да се купят спортни дрехи и якета. За 28,90 лв. вместо за 97,90 лв. се продава клин за джогинг на известен бранд. Пухени маркови елеци с цип без ръкави сега излизат по 77,90 лв., намалени от 194,90 лв. Зимно дълго дамско яке, също от популярен бранд, в момента струва 174,90 лв., като преди е било 354,90 лв.

Отсега има и намалени мебели с цени, каквито ще бъдат и на 24 ноември, когато се пада да бъде Черният петък. Най-изгодно е да се поръча маса, като отстъпките са до 150 лв. На промоция са и холни маси за кафе и трапезарни. Със специални цени може да се поръчат също и градински мебели, гардероби от масив, кухни, закачалки. Отстъпките са около 20-30 на сто.

Реклами

Има и магазини, които отсега рекламират, че ще участват в кампанията на Черния петък, но пазят изненадите за самия ден. С отстъпка в момента могат да се купят още зимни гуми, играчки, книги. Има магазини, които обявяват ранните отстъпки по повод Черния петък само за няколко дни през октомври и след това отново в последните два петъка на ноември. Някои от търговците дори изразиха недоволство от това, че техни колеги са изтеглили промоциите за по-рано. Продавач-консултанти коментираха, че често в проценти намаленията от есенните разпродажби и Черния петък се припокриват. И в двата случая говорим за сезонни стоки, а не за разчистване на изостаналите от летния сезон, допълниха търговци.