0

М ъж ужили прочута бижутерска фирма с диамантени обеци .

Късметлията си купил скъпоценните накити на "Картие" за „крупната“ сума от 13 долара (около 30 лева) заради грешка в сайт за продажба.

Въпреки намесата на Комисията за защита на потребителите, компанията се оказа безсилна да върне доставените бижута. Казусът се точи от миналата 2023 година и намери решение преди броени дни.

На всичкото отгоре късметлията Рохелио Виляреал от Мексико си поръчал 2 чифта обеци, така че "Картие" е ужилена двойно.

На 1 декември 2023 г. мексиканец забеляза реклама в Instagram за златни и диамантени обеци „ Cartier “ на цена от 232 песо, или около 13 долара, разказва самият той пред „Business Insider“. Всъщност обеците - в стил Cartier Clash - струват 232 000 песо, или около 13 675 долара.

Виляреал казва пред медията, че е получил обаждане от марката за луксозни бижута няколко дни по-късно, че поръчката му ще бъде анулирана, тъй като онлайн цената е неправилна.

Бижутерската компания се извинила и предложила да му изпрати шампанско и клиентка карта за отстъпки, което той отказал.

От „Картие“ отказвали всякакви коментари пред журналисти.

Вместо да вземе шампанското, Виляреал казва, че е прегледал правилата и условията на местоположението на Cartier в Мексико, където открива, че марката насочва клиентите към Службата на федералния прокурор за защита на потребителите, ако имат проблеми с поръчките си.

Според New York Times той е подал жалба до Федералната агенция за защита на потребителите, цитирайки един от законите, според който доставчик може да бъде изправен пред съда, ако не се спазват условията за дадена покупка.

Агенцията също не коментирала казуса пред журналисти.

Times съобщава, че жалбата е довела до това Агенцията да се свърже с Cartier, за да посредничи за сделка. Въпреки че агенцията отказала да сподели подробности с изданието, докато делото е висящо, мексиканецът споделил пред The ​​Times, че срещата е насрочена за следващата седмица.

Това обаче се оказва излишно. След като с него се свързали от агенцията за защита на потребителите, от Картие изглежда са взели нещата в свои ръце и разрешили проблема, като изпратили на човека неговата поръчка.

В края на април той сподели снимки на пакет "Cartier" на X с две опаковани кутии, носещи восъчните печати на марката.

Сега, казва Виляреал, обеците са официално негови - за голямо разочарование на мексиканския сенатор Лили Телез, която обвини мъжа, че се е възползвал от компанията и твърди, че не е трябвало да го прави, "дори ако законът ви подкрепя".

„Да бъдеш почтен е по-важно от това да носиш обеци на Cartier“, написала тя.

Както има една приказка: кой взел – взел....