0

Х ората масово си осигуряват безопасен Великден отсега.

Валят запитвания за застраховки при пътувания в чужбина по време на пролетните празници, съобщиха от застрахователна компания за „Телеграф“. Хитовите пакети тръгват от 9 лв. с 10 000 лв. обезщетение.

Интерес

Интересът е голям отсега, защото обикновено пътуванията извън страната за Великден се планират от зимата. В момента най-голям е напливът за сключване на полици за екскурзии в Европа, разказаха застрахователи от офис в София. Заради това много фирми от бранша предлагат и специални пакети. Сред тях е полица за 9,20 лв., която покрива основни рискове, сред които закъснял багаж, медицински разходи, преждевременно завръщане, различни злополуки при пътуването и т.н. Общото обезщетение възлиза на 10 000 лв., обясниха агенти. И допълниха, че ако искате по-разширен вариант, трябва да платите 45,10 лв. с 20 000 лв. обезщетение.

Условия

Условията в различните дружества варират, като търсени са семейните пакети. Така ще платите общо 32,70 лв. за тричленно семейство, а пакетът отново е с 10 000 лв. покритие. Друго условие при сключване на тези оферти е да сте на определена възраст. Повечето пакети са за хора до 30 години с дете до 5 години. Ако екскурзията за Великден е организирана от туроператор, тогава застраховката влиза в цената с нощувките. Застраховките за пътувания не могат да се сключат, ако имате навършени 85 години. В случай че сте между 75 и 85 години, тогава може да доплатите 25 лв. Покритието е за 10 000 евро. Други фирми предлагат специални намаления за сключени застраховки до края на март. Според агентите след полиците за пътувания най-голям остава интересът за имуществени застраховки, като най-често се сключват полици от фирми за складове и офиси основно заради скъпата техника, коментираха още експертите.