0

С тотици столичани изгоряха с пари заради заледени автомивки на самообслужване към верига бензиностанции, видя „Телеграф“. Заради минусовите температури активната пяна за миене на коли в уредите, работещи с машини за монети, масово беше замръзнала. Въпреки това машините гълтаха пари за неактивната услуга

Температура

Пяната за миене замръзва, когато температурите паднат под минус 2 градуса, разказа служител на бензиностанция, към която има автомивка на самообслужване. „Няма опция да ви се върнат парите, ако вече сте ги пуснали в автомата. Минали сте се“, отговори негов колега. Служителите бяха категорични, че няма как да компенсират клиентите. И допълниха, че в студените дни много често се случва уредите за почистване на возилата да не са в изправност.

Проблем

Проблем е, че нито на автомивката, нито вътре в бензиностанциите някой предупреждава писмено с табелка или дори устно, че уредът не работи, защото е замръзнал. „Пуснах монети в автоматичния апарат за автомивката и натиснах измиване с активна пяна, но когато хванах накрайника за активна пяна, установих, че той е замръзнал и не пуска пяна“, разказа шофьор от София пред „Телеграф“. Мъжът попитал служител на бензиностанцията, който пълни гориво, как може да получи парите си обратно, а работникът отговорил, че няма как апаратът да върне монетите. Човекът пуснал наново пари за измиване този път с шампоан и така платил два пъти, без да получи желаната услуга.

По-късно пред „Телеграф“ се оплакаха още водачи в София, че са изгорели с пари в автомивки на самообслужване. В момента за миене в продължение на 2 минути цената върви по 2 лв. За външно и вътрешно почистване плюс дезинфекция на купето пригответе 22 лв. Прахосмукачката на самообслужване е левче за 4 минути, както и премахването на насекоми от стъклата.