0

М анията да се правят списъци с некоректни онлайн купувачи премина в нова фаза – вместо да ги вкарват в черни списъци, продавачи в сайтове за безплатни обяви решават да ги накажат лично. За целта те вкарват координатите им в сайтове за сексуслуги.

Жалби за секстормоз валят в различни социални мрежи. Потребителки се оплакват, че са луднали от телефонни обаждания, на които ги разпитват за услугите, които предлагат или директно ги „почват“ с оскърбителни коментари. 

Атака

Една от жертвите сподели пред „Телеграф“, че е получила над 100 обаждания за седмица. Това я принудило да си смени телефонния номер и да прехвърли всичките си контакти към нов, за да се отърве от секстормоза. При това съвсем коректно уведомила продавача, че отказва поръчката още преди той да я е изпратил. Но освирепял от неосъществената сделка, онлайн търговецът й отмъстил, като пуснал обява от нейно име в повече от десет групи за интимни услуги, на които бил член.

Друга жертва твърди, че била готова да се разходи до друг град за липсваща автомобилна част, която спешно трябвало да подмени. Но в последния момент открила в автоморга точно това, което й трябва, при това на доста по-ниска цена. Позвънила да информира продавача, но той й се разкрещял, че поръчката вече била опакована и приготвена за нея. Заплашил я, че ще я вкара в черен списък с некоректни купувачи, на което тя отговорила, че не е купила нищо от него, за да го прави, а и е щяла да пристигне лично, така че не е имало разходи по изпращането.

Безплатно

Последвала офанзива с телефонни обаждания от непознати номера, които я бомбардирали с оферти, защото в обявата пишело, че е суперпрофесионалистка и не иска пари, защото е нимфоманка. Двеста решили да се възползват. Жената обаче не възнамерява да се откаже от телефонния номер, който ползва от много години. Вместо това, докато блокира натрапниците, тя е решила да подаде координатите на купувача в НАП, за да проверят дали търговецът е лоялен, както твърди, и дали декларира доходи от продажбите, които осъществява.