0

К редитори вече плащат, ако им заведеш нов клиент, показа проучване на „Телеграф“. Ако успеем да убедим съсед, приятел, познат или роднина да дръпне заем, някои фирми ни дават хонорар за това. Сред офертите е да накараме някой да вземе пари назаем и да получим 20 лв.

Оферта

Предложението е на фирма за бързи кредити. Условието да ни плащат всеки път, когато убедим някой да им стане клиент, е да отидем на място в някой от офисите на дружеството и да попълним няколко формуляра. След това от кредитора ни правят специален договор за сътрудничество. Когато го подпишем, ни дават уникален линк, с който да препоръчваме тегленето на кредит. За всеки одобрен заем от дружеството ни превеждат по 20 лв. в наша сметка. От фирмата, която предлага тази оферта, уточняват, че сумата от 20 лв. е брутна и от нея се правят съответните удръжки за осигуровки и данъци в зависимост от осигурителния статус на лицето сътрудник.

Подаръци

Заради огромната конкуренция сред фирмите за бързи кредити и промоциите, които предлагат, са много. Според финансови анализатори тези дружества са много на пазара и това е причината да се надпреварват с различни предложения, с които да привличат потребителите. Някои организират томболи за почивки, други подаряват електроуреди, а трети – отстъпки в лихвите или безлихвени заеми при определени условия. Сред подаръците, които може да спечелите, ако изтеглите заем, е нова прахосмукачка. Печелившите се определят с жребий. Друго дружество предлага уикенд в Париж или ваучери за популярното развлечение напоследък – рисуване с вино. Има и оферта за 10 комплекта вино. Сред най-съблазнителните оферти е да се изтеглят пари, без да има лихва. Експерти напомнят винаги да четем много внимателно условията, защото често безлихвените кредити важат само за определен период на погасяване и са с лимит на сумата, която взимаме.