0

5 звезден хотел на брега на морето е обявен за продан за над 15 млн. лева от частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова. Това се вижда на портала за продажби на камарата. Търгът е за хотел „Зорница Сендс”, който се намира в курорта Свети Влас, община Несебър и е обявен за втори път. В обявлението за продажбата е описано, че публичната продан е за погасяване на дългове към община Несебър, а длъжникът е фирма „Хелт енд Спа Холидейс“ ЕООД.   

Имотът се намира на брега на морето и е с площ над 9 квадратни метра. Хотелът е на пет етажа заедно с партерен. В двора има и басейни, които са с изглед към плажа.

Точно година по-рано е направен първи опит за продажба на хотела, тогава за него искаха 16,901 млн. лева, съобщи Petel.bg.

Собственост

„Зорница Сендс“ е собственост на „Хелт енд Спа холидейс“ ЕООД, което се свързва със столичния бизнесмен Георги Георгиев, става ясно от справка в Търговския регистър. Според медийни публикации в регионални сайтове Георги Георгиев е популярен столичен бизнесмен, който е известен в публичното пространство с близостта си с бившия енергиен министър Румен Овчаров, който му е кум.

Георгиев развиваше впечатляващ бизнес при управлението на Тройната коалиция (2005-2009), а чрез „Пиринска туристическа компания“ реализира няколко мащабни проекти. Чрез дъщерна фирма на това дружество построи и стопанисва „Зорница Сендс“. Хотелът притежава и пречиствателна станция, за която ще се наддава отделно. Стартовата цена е 348 800 лева.

Имоти

Това не е първият обект на Георги Георгиев, който е обявен за продажба заради дългове, писа преди време banker.bg. През ноември 2022 г. частен съдебен изпълнител направи опит да продаде друг апетитен имот на строителния предприемач за 17 млн. лева. Собствеността се водеше на фалиралата „Гео пет М“ АД, където основен акционер е Георгиев. Става дума за два терена, разположени на петдесетина метра от плажната ивица в “Слънчев бряг”. Единият имот е 14 декара и бе оценен на 10,56 млн. лв., а другият – за 6,292 млн. лева.