0

6 години затвор получи 31-годишният Мариян, който преди година преби жестоко 42-годишната си приятелка в пристъп на ревност в Божурище.

Виктория е майка на три деца и бе приета в критично състояние в „Пирогов“ на 28 декември 2021 г. Жената се оказа с мозъчен инсулт и счупено ребро.

Насилникът се бе покрил, но по-късно се предаде в полицията. Оказа се, че е пребил жестоко приятелката си след скандал породен от ревност. 42-годишната жена и по-младият й приятел живеели на семейни начала от около година. Тя работела в близък хотел и често разговаряла с резлични клиенти там, което првокирало ревността му.

Пред следствените органи хора от персонала на хотела свидетелствали, че Виктория неведнъж е водила разговори по телефона с него, които са преминавали към по-груб тон, имало е заплахи. Жената обаче не споделяла нищо с колегите си, не се оплаквала, че е жертва на домашно насилие.

Софийският окръжен съд призна подсъдимия за виновен и му наложи наказание от 6 години лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на жалба или протест пред Софийския апелативен съд.