0

И стинска война с мръсни номера предизвика печалбата, която пипна млада двойка чрез лoтapиен билет.

Близо 3 млн. лева (1 млн. паунда) трябваше да приберат двамата, но алчността им доведе до кървави схватки и удари под кръста.

Майкъл Картлидж, на 39, казва, че той и бившата му приятелка Шарлот Кокс, на 37, са закупили заедно картата Lotto в магазин в Спалдинг, Линкълншир, Великобритания.

Седмици по-късно обаче двамата се разделят и Шарлот е смятана за единствения победител от шефовете на лoтарията.  Двойката била заедно от три месеца, преди да започне лoто драмата.

Майкъл признава, че бившето му гадже е платило и е избрало билета. Но той твърди, че предложението да се купи изобщо билет е било негово, дори е щял да плати в магазина.

По думите му, Шарлот първоначално се съгласила да сподели парите, но след като го напуснала седмици по-късно, твърдяла, че е единственият победител. 

„1 милион паунда никога не е носил такова нещастие.“, споделя техен близък пред вестник „The Sun”.

Представители на лoтарията Camelot започнали разследване кой какво е купил. Прегледани са записите от камери за видеонаблюдение от магазина, от който е взет печелившият билет, след което уведомили Майкъл, че печалбата ще бъде разделена.

Проблемът е бил, че всъщност мъжът е направил плащането но поради задържане на трансфера заради интернет проблем, жената е успяла да плати чрез своята карта. 40 минути след това е преминало и плащането от неговата карта.

Междувременно обаче новите собственици на лoтарията, вече под името Allwyn ,са постановили точно обратното - че г-жа Кокс е законният ищец.

Инженерът по сигурността Майкъл обаче не отстъпва и си иска своя дял. Обмислял да започне съдебно дело.

„В шок съм. Мога открито да призная, че нямаше да получим този билет без Шарлот, но и тя нямаше да го получи без мен“, казва той пред изданието.

„Знам, че е платено за ценния документ от банковата й сметка, но моралното е печалбата да се раздели 50-50”, добавя той. 

Жената обаче се опъва и категорично отказва да дели милионите.

Преди да се разделят, двойката отпразнувала пeчалбата си с пътуване до морето. Те имали множество планове, като закупуване на къща и кола.

След като бил изгонен от дома на приятелската си обаче, мъжът отмъкнал със себе си печелившия билет.

Започва истински екшън, разследване и разпити, след които билетът е върнат на жената.

На 10 февруари обаче, по-малко от две седмици, откакто новият собственик Allwyn поел управлението на Националната лoтария, на Майкъл е било изпратено писмо, в което се казвало, че няма право на пари. 

Той заявил категорично, че е „готов да се бие“, макар по законите в страната собственик на билета е този, чието име е записано отзад на печелившия документ. А там е името на Шарлот.

От Allwyn уточнили пред „The Sun: „Правилата на националната лoтария за игрите със скреч карти изясняват, че само един човек може да бъде собственик на билет и че само лицето, чието име и адрес са написани на гърба на печелившата скреч карта, може да претендира за награда. Това означава, че парите може да бъдат изплатени само на едно лице и това винаги се съобщава ясно на кандидатите за награда. 

„Когато ищец се съгласи да сподели награда с други страни след изплащане на сумата, винаги препоръчваме да се изготви правно споразумение между заинтересованите страни.

„Ако няма споразумение, всеки спор между страните трябва да бъде разрешен помежду им.“

Както изглежда, бившето гадже на Шарлот ще остане с пръст в устата.

*Източник: Daily mail, The Sun