0

М аркови дънки и различни модели якета за 20 лева, както и ризи за 15-20 лева разпродават международни модни вериги, които имат магазини у нас, видя „Телеграф“.

В момента обектите им в София са пълни със стока, която е изостанала от стари колекции на марката и е докарана от складовете в Западна Европа, разкриха запознати. Голяма част от облеклата, които се продават, не са предлагани у нас, а са се продавали в други държави. Така в момента цената на чифт дънки е 19,90 лева. Има почти всички номера, а и различни модели от впити до широки, както и такива с декоративни кръпки. Също така се предлагат и разнообразни цветове – бели, сини, черни, сиви, розови и много други.

Цената на дамските ризи пък е 15-16 лева. От тях също има различни модели, както с къс ръкав, така и такива от лен, памук, дантела или сатен. Цената на зимните якета е 40-50 лева, като има такива със щампа на цветя и едноцветни. Те са намалени с от 45 до 65%. Предлагат се и модели, които не са за големите студове, по 20 лева, но има и дълги до глезена, пълни с естествен гъши пух за 90 лева. 50 лева пък струва грейка от изкуствена кожа, които в момента са актуални.

Дамски поли на цени от 10 лева, намалени със 70%, също могат да се намерят в магазини на международни вериги. Предлагат се от сатенен минижуп до дълга пола тип молив с цепка. 10 лева струва и дънкова бяла минипола. 20 лева, или с 55% намаление, се предлагат бермуди, които са с дължина над коляното и с колан.

Справка на „Телеграф“ в магазините с китайски стоки и на базар „Илиянци“ показва, че в момента цените на марковите панталони и облекла са по-ниски от тези, предлагани от вносителите от Китай. Например чифт модерни дънки на столичния базар вървят от 35 до 45 лева. А пухените и ватираните якета се предлагат от 50-60 лева и нагоре.

За 20 лева може да се сдобиете с чифт модерни маркови маратонки в контрастни цветове. В момента в наличност има само 35 и 37 номер, но се очаква скоро да пристигнат и по чифт от останалите номерации. Предлагат се с щампи в синьо и зелено. От 229 лв. на 90 лева са намалени кожени ботуши, чийто модел наподобява каубойски. Равни кожени боти с крепирана подметка пък се продават с 40% по-евтино и в момента струват 90 лева.