0

Vivacom първи сред операторите пусна на българския пазар най-новия смартфон на Samsung – модела Samsung Galaxy S21 FE 5G. Моделът, който съвсем скоро бе представен на изложението CES, вече е достъпен у нас от оператора с възможност за 36-месечен лизинг на цена от 33,98 лв. на месец в комбинация с 2-годишен договор за мобилен план Unlimited 150. Смартфонът поддържа 5G мрежата на телекома, която е най-голямата в страната с покритие в над 200 населени места и курорта . 

Samsung Galaxy S21 FE 5G е компактен (155.7 x 74.5 x 7.9 мм) смартфон със значително по-тънък корпус и по-малка рамка от предшественика си и се отличава с изцяло обновен дизайн, който се предлага в четири свежи цвята: лавандула, маслено зелено, графитено сиво и бяло. Той разполага с 6,4-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция 1080 х 2400 и 85,5% съотношение на екрана към корпуса. Устройството поддържа и 120 Hz честота на опресняване на дисплея за супер плавна картина. Моделът е с тройна професионална основна камера, с един 12 MP широкоъгълен сензор, един 8 MP телефото и още един 12 MP ултраширокоъгълен. Селфи камерата е 32 MP. В допълнение, устройството е снабдено с редица софтуерни нововъведения при камерата, така че потребителите да се насладят на изключително качествена фотография.

Моделът е с най-модерния и бърз  8-ядрен процесор, създаден по 5 нанометрова технология за оптимална производителност. Работи с операционна система Android 11. Батерията му е литиево-йонна с капацитет 4500 mAh и позволява целодневно използване на устройството с едно зареждане. Предлага се в конфигурация от 6GB RAM и 128GB вградена памет.

Samsung Galaxy S21 FE 5G поддържа най-популярните услуги за позициониране – американската GPS, руската GLONASS, китайската BDS и европейската GALILEO. Сред екстрите му са още FM радио, сензор за пръстов отпечатък, акселерометър, жироскоп, компас, както и поддръжка на Bixby. Поддръжката на 5G комуникации ще позволи на потребителите да се възползват от пълния капацитет на националната мрежа от пето поколение на Vivacom.

Повече информация за Samsung Galaxy S21 FE 5G от Vivacom ще откриете тук.