0

34-годишният Никола Минчев е новият шеф на парламента. Минчев е от "Продължаваме промяната", като на последните избори бе водач на партията в Перник.

Зад избора му застанаха всички формации без ГЕРБ-СДС, а от ИТН имаше един въздържал се.

Минчев е завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат. Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право. 

След избирането си Минчев заяви: "предстои да оправдаем доверието на гражданите, което ни гласуваха на изборите. Той очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения. Длъжни сме да се съобразим с волята му" Нека да работим за това в рамките на един 4г. мандат да наложим нов модел на правене на политика". По думите му това Народното събрание трябва да е място на градивни дебати. "Само така ще достигнем до идеята да живеем в една по- добра България", завърши той.

Депутатите избраха и заместници на Минчев. От ПП ще е Мирослав Иванов, от ГЕРБ-СДС - Росица Кирова, от ДПС - Мукаддес Налбант, от БСП - Кристиян Вигенин, от ИТН - Ива Митева, от "Демократична България" Атанас Атанасов и от "Възраждане" - Цончо Ганев.

Народните представители гласуваха и председателите на парламентарните групи. На "Продължаваме промяната" шеф на групата ще бъде Андрей Гюров, На ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова, на БСП 0 Корнелия Нинова, на ДПС - Мустафа Карадайъ, на "Има такъв народ" - Тошко Йорданов, на " Демократична България" - Христо Иванов и на "Възраждане" - Костадин Костадинов.

По- късно Минчев заяви, че вече се работи по правилника на Народното събрание и ще бъде готов другата седмица. „За мен е чест и отговорност да съм председател на Народното събрание. Ще се постарая да се водят продуктивни дебати, без процедурни хватки, без да превръщаме парламента в място на скандали“, Минчев след края на първото заседание на депутатите.

Той подчерта, че приема поста с уважение към институцията и отговорност. Минчев бе категоричен, че ще положи усилия, за да отговори на изискванията, които институцията поставя. Най- много ще разчита на заместниците му. По думите му екипа е сериозен. „Не се чувствам с нещо по- голям от другите депутати“, каза Минчев. По думите му тепърва ще бистрят дали ще се промяна работата на парламента - кога да са пленарните заседание и кога комисиите. Първото нещо, с което ще се запознае ще са всичките функции на председател на парламента. Минчев подчерта, че нарушенията трябва да се следят и да се санкционират.

Той сподели, че Кирил Петков му е предложил да бъде председател на парламента и допълни, че тепърва ще свивка с охраната от НСО и се надява да не повлияе на личния му живот.

 

 

Бойко Кичуков

Бойко Кичуков

Бойко Кичуков

Бойко Кичуков