О т Българския червен кръст следят обстановката по света и се готвят за втората вълна на пандемията от коронавирус. Това сподели Таня Георгиев, директор на БЧК Пловдив.

От Българския червен кръст следят обстановката по света и се готвят за втората вълна на пандемията от коронавирус. Това сподели Таня Георгиев, директор на БЧК Пловдив.

„Най-важното е да опазим себе си, да опазим близките си и да можем да работим, за да помагаме на хората в условия на пандемия.”, призова тя.

С маски и при спазването на дистанция в началото на пандемията, когато всички стояха по домовете си, доброволците и щатните екипи на БЧК са оставали хранителни пакети до прага на нуждаещите се. „Български червен кръст фокусира вниманието си върху най-уязвимите – възрастни, хора под карантина или, които нямат близки, семейства без доходи.”, разказа директорката на БЧК Пловдив. През телефонните линии са се  грижили доброволци психолози.

От БЧК периодично правят апел към набирането на нови доброволци за конкретни действия. „Пазете се, но остане позитивни – животът продължава.”, обърна се към тях директорката.