0

Н а заседание на ПГ на "Продължаваме промяната", което се провежда в момента, се изчистват детайлите по коалиционното споразумение, за да може в сряда то да бъде представено на партньорите от БСП, "Има такъв народ"  и "Демократична България", за да нанесат те последните си бележки. Това обяви съпредседателят на формацията Кирил Петков, цитиран от БНР:

Това е чисто оперативна работа, която трябва да се свърши

Но хубавото, което мога да кажа, е, че разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никого. Действаме си по програма и се радвам, че изчистваме всичките, дори и малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи бъдещите политики на общите ни действия", каза Петков. Той увери, че към момента не се обсъжда персоналният състав на правителството:

Защото самите групи в момента - и коалиционни партньори, така, се съвещават помежду си кои да са техните предложения

Така че очаквам в съвсем скоро време да ги получим, но още нямаме този лист за част от хората. Ние знаем за наш`те, разбира се, но за техните - не, и сме се съгласили, така, заедно, коалиционните партньори, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена", посочи Петков. От думите му стана ясно, че единственото сигурно засега е, че няма да има министерство на държавните предприятия. "Не, няма така да се нарича по никакъв начин, то ще си бъде министерство на икономиката и индустрията, а ще има ново министерство, което ще бъде на иновациите и растежа", подчерта Петков.

Той допусна, че едва в сряда може да има яснота за броя на министрите в бъдещия кабинет. В момента заседава и ПГ на "Демократична България".