0

С лужебният министър на културата Велислав Минеков ще бъде изслушан още на първото заседание на новия парламент утре заради изгонването на "Труд" от сградата на ведомството на ул. „Лъчезар Станчев“. Това реши председателският съвет на Народното събрание. Корнелия Нинова от БСП посочи, че е било постигнато общо съгласие за изслушване на Минеков.

Предложението на ГЕРБ за влизане в сградата на Народното събрание със зелен сертификат беше отхвърлено. Въпросът беше повдигнат от лидера на ПП ГЕРБ Десислава Атанасова още вчера по време на консултациите при президента. 


В парламентарните комисии няма да има партийно разпределение на квотен принцип, стана ясно още от думите на Корнелия Нинова.  "През тази седмица ще се свика и комисията, която ще изработи Правилника на Народното събрание. Формирането на редовните комисии не е бил обсъждан, защото все още не е ясно коалиционното споразумение и съответното разпределение на министерствата, не се знае дали ще останат 23 на брой и дали няма да има промени в наименованието", посочи председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова. Според нея, това неимоверно ще доведе до забавяне в работата на парламента и приемането на Бюджет 2022. 

Относно коалиционното споразумение между четирите партии в парламента Корнелия Нинова заяви, пред журналисти, че въпросите за политиките са преминали успешно с парламентарната група на БСП, очаква се те да бъдат финално обсъдени и с останалите партии.