0

Б ивши директори на Националната полиция са били разследвани в МВР за участие в организирана престъпна група в периода 2018-2020 г., съобщи сегашното ръководство на вътрешното ведомство. 

По случая обаче Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство през януари тази година, а решението е обжалвано от "Вътрешна сигурност". 

Разследването е започнало по сигнали за престъпления по върховете на полицията и е одобрено от тогавашния министър. Използвани са и специални разузнавателни средства. През 2018 г. вътрешен министър е Младен Маринов, а директор на Националната полиция – Христо Терзийски. И двамата отрекоха да знаят за подобно разследване.

"Министърът на вътрешните работи не разпорежда подслушване. Получава сигнали и разпределя по компетентност на работа, което съм правил през цялото време. Всички сигнали са насочвани към компетентните дирекции", заяви Младен Маринов.

"Искам категорично да заявя, че не ми е известно срещу мен да е правена някаква проверка. Не знам за какво може да бъде водена такава проверка. Не съм викан в дирекция "Вътрешна сигурност", за да бъдат правени с мен някакви проверки, да бъдат сваляни обяснения. Това съобщение на МВР е в продължаване и разпалване на започнатата война между МВР и прокуратурата. Такива битки може да бъдат в полза само на бандитите", обясни пъкТерзийски.