0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Котел за Националния празник на България. Това стана ясно от видео, публикувано в официалния му профил. "Румен Радев успя така да раздели нацията, че виждате дори на Националния празник човек трябва да избира място, където да отиде, за да може да говорим за обединение, а не за разединение. Именно затова избрахме Котел и Георги С. Раковски, защото много негови думи от историята, са като за днес писани", каза бившият премиер.

"Днес има агресия, война, незаконно нахлуване в Украйна и целият демократичен свят осъждаме това. Да не забравяме колко международни войски са си дали живота и сме се освободили след робство. Нашите възрожденци са си давали живота и имота. Радев раздели нацията, не му е достатъчно, че се опита нас (бел. ред. ГЕРБ) да раздели от народа, сега цепи и другите политически партии - виждате какво се случва с БСП, ПП, "Да, България", коментира той.

"Призивите ни за обединение не се разбират, но и лошите проракувания, които правехме "Румен Радевата зима" и тя дойде - опашките по бензиностанциите, в пъти чудовищен скок на тока, газа, енергийните носители във всяко измерение, никакво строителство, да го забравят българите. Това доведе Радев", допълни Борисов.

"Правителството няма политика. Радев прави два пъти Стефан Янев премиер, дори три пъти на по-предишното. Радев е умен човек, той много планирано разбира, че те ще го занесат на дъното и трескаво преформатира политическото пространство, сега му трябва някой, който да замести ПП. Три пъти внасяме предложение за църкви, общини, болници, те само за два месеца, освен че крадат ужасно, ни слагат точката "5-та" и следобед си пляскат с ръчички и чак другия вторник са на работа" разказа той.

"Приемат бюджет за 1-2 месеца, а Асен Василев го няма. Полицаи, пожарникари, всичко замина, къде са милиардите, които изтеглихме. Чудовищна инфлация, обедня народа, чудил съм се, че отдавна трябваше да си тръгнат. Техни хора го казват, цитирам Янев, зам.-министъра на отбраната, накичиха се с оставки за 2 месеца", каза още.

"Това управление ще ни завлече на дъното, те са еманация на корупция. В деня на войната газът е с рекордни цени, неподготвени. В през нощта правят сделки с газ, от които печелят милиони, на гърба на хората. След това няма да може да ги намерите. Предупредих ви за "Румен Радевата зима" факт- ето я, получихте я, защото я искахте", заяви Бойко Борисов.

Делян Добрев оповести подробно за споменатата сделка с газ: В деня, когато започна войната, между 02:00 и 03:00 часа е извършена военна сделка на газовата борса за 4 хил. и 200 мегават часа, продадени. Тази сделка е извършена за 120 лв. Днес газа е с рекордна цена - 200 евро на мегават час на международните борси. Заради тези действия увеличението на цената на газа ще е брутално, вероятно над 50%. За утре цената на тока ще е рекордна за всички времена, следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма нито лев компенсация за ток и газ, съобщи той,