Н ай-вероятно утре премиерът Бойко Борисов и членовете на Националния оперативен щаб ще обсъдят възможността за удължане на мерките и извънредната епидемична обстановка и след 15 юни. Това заявиха от МС за "Монитор".

Най-вероятно утре премиерът Бойко Борисов и членовете на Националния оперативен щаб ще обсъдят възможността за удължане на мерките и извънредната епидемична обстановка и след 15 юни. Това заявиха от МС за "Монитор".

В момента извънредната епидемична обстановка трябва да приключи на 14 юни, а от 15 юни да останат само социално-икономическите мерки, като носенето на маски, например да е само препоръчително.

В последните няколко дни обаче има устойчиво увеличение на заразените от COVID-19 и именно затова по-рано през деня д-р Ангел Кунчев заяви от Пловдив, че ще препоръча на щаба и на премиера мерките да бъдат удължени до края на юни или с още един месец. Все още обаче не била достигната границата от три последователни дни с над 100 случая. От днес новите случаи са 83, а смъртните - 4.