0

Е кспремиерът Бойко Борисов бе освободен от ареста заедно с пиарката Севделина Арнаудова. На свобда пуснаха и бившия финансов министър Владислав Горанов.

На място пред Главна дирекция "Национална полиция" отново се събраха депутати от ГЕРБ, бивши министри и симпантизанти на партията. Същите подкрепиха лидера на ГЕРБ и в четвъртък вечерта в при ареста в дома у в Банкя, както и през целия ден днес на протести в центъра на София. 

"Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат", коментира Борисов на излизане. "Дойдоха, провериха, издържахме 24 часа, изстинахме", продължи Борисов. Той изрази притеснение, че следващия път "хунтата ще го убие".

"Няма обвинения, няма нищо. След като разтършуваха всичко, барбекюта, мазета, тавани, децата, където спят, накрая не намериха нищо. И подписахме протокол, аз си помислих, че си тръгват. И с цялото си неудобство казаха, че трябва да ме задържат. Попитах ги: "Нали не открихте нищо". А те ми отговориха: "Да, ама знаеш как е". Докараха ни тука. 24 часа стоим в килиите и нито един милиционер не дойде", продължи разказът си лидерът на ГЕРБ.

След това задържането бе коментирано и от адвоката на Борисов - Менко Менков.  "Никакво обвинение не е повдигано на никого. Цялата история е изключително тежка политическа репресия. Г-н Петков си е позволил незаконосъобразно да вика полицейски началници в кабинета си и е прегледал материалите по делото", обяви юристът и допълни, че Кирил Петков е злоупотребил с името на Кьовеши. "Задържането е крайна мярка, която изобщо не се налага към настоящия момент. До края на претърсванията не е имало намерение нито един от тримата да бъде задържан, а след това са получили указания", каза Менков.

Арнаудова обясни през сълзи, че е разбрала за ареста си от журналисти преди полицията да нахлуе в дома й. Не били разпитвани. По думите й три патрулки са нахлули у тях пред детето й. В ареста не са ги разпитвали нищо. "Прекарах нощта в ареста на 7-о районно на стол". "Мафията си има държава", каза още пиарката на Борисов.

Владислав Горанов пък каза, че няма повдигнати обвинения. "Менков ме представлява, питайте него. Последните 24 часа бяха самотни", лаконичен бе бившият финансов министър.