Я сна е кандидатурата ни за президент. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Перперикон, където е с младежи от партията.

Ясна е кандидатурата ни за президент. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Перперикон, където е с младежи от партията.

Борисов обаче пак не посочи име и намекна, че изборите са предварително решени. Най-вероятно партията ще се яви отново в коалиция със СДС. "Кандидатурата е ясна, но се надявам да спрете да се занимавате с маловажни неща. За мен не е важно, защото тези популисти и особено Радев, който говореше колко е важно е да се броят квитанциите, сега не казва нищо и не се прие. Това означава, че пак ако не им стига нещо, ще го броят два-три дни и ще си спечелят изборите. Знам, че съдията е купен", заяви Борисов.

Малко по-късно обаче каза, че се водят още разговори. "Най-добре е да има една кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев", каза лидерът на ГЕРБ. Експремиерът пресметна, че новите избори ще струват 135 млн. лв. и като се сметната средствата и за предходните стават половин милиард. „Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Видяхте в парламента много здрава коалиция, но питам: „Защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство? Гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласуваха за цялата година. Защо е този популизъм? Не беше разяснено на хората, че става въпрос за актуализация на миналогодишния бюджет. Всички тези партии, които гласуваха в куп, водени от Йордан Цонев и ДПС, гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласувахте за цялата година, за да видим как ще излязат приходи и разходи. 135 млн. лв. струват новите избори плюс предишните два вота стават близо половин милиард похарчени грешни пари“, каза Борисов и продължи: "Такова шоу, като в сегашния парламент, зрителите не са гледали и в предаването на Слави Трифонов. Какво ще постигнат новите избори? Какво ще се промени между партиите, за да се заобичат и да направят правителство? Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите и ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма“, каза още Борисов.

Борисов каза, че президентският пост не му е интересен.

На въпрос дали е готов отново да бъде премиер, той отвърна "по-подготвен няма".

Относно изтеклия чат на пиара Бойко Борисов Севдалина Арнаудова с главния прокурор Иван Гешев, тя коментира, че има телефоните на много политици и няма нищо нередно в тези съобщения. "Христо Иванов и Лозан Панов дали си чатят", попита Борисов и допълни да се попита за чата на Пламен Узунов със съдиите. Борисов се бил скарал на пиарката си повече да не си пише с други мъже освен с него. Арнаудова каза, че има комуникация и с Мая Манолова, и с Радев и с жена му Десислава Радева дори. "Всички си обсъждат случващото се в парламента и е нормално да познавам всички", каза Арнаудова.