0

Б ившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов с нова атака към "Продължаваме Промяната". "Пълен застой и разруха", така коментира той трасето, където трябва да преминава скоростният път Видин- Ботевград. В началото на годината регионалният министър Гроздан Караджов даде прогноза, че модернизацията на този участък от Е-79 ще приключи през 2027 година. Според Борисов обаче строителството е в пълен застой. 

"1 година застой! Ако управляваше ГЕРБ, трасето Видин - Монтана - Враца щеше да се строи с максимални темпове и шофьорите вече да карат по магистрала", заяви Бойко Борисов.

"Целия трафик от София, от Варна, от север към юг щеше да минава тук. Една година застой. Тук-там има по една кола, по един валяк. Никаква мобилизация, защото те не плащат на фирмите, това е ясно. Това щеше да е придобивка на българите. Тировете, трафикът - всичко щеше да е различно, но промяната ни доведе до застой и разруха. Който не вярва, да дойде да види", изтъкна още Борисов, който посети Димово.

След обиколката на недостроеното трасе, Борисов се срещна с актива на ГЕРБ във Видин. В залата той бе посрещнат със скандирания "Киро - вън" и "оставка на правителството.

"Единствената държава, която взе повече пари след “Брекзит” беше България, но  аз бях всеки ден по пътищата. Сега ми се реве като минавам по тях, а им оставихме парите за магистрали в сметката", обяви той.

“Следващото ново правителство ще трябва поне две години да връща заемите на това правителство”, каза още Борисов. Той заяви, че българският народ се е подвел, затова сега “всички ще плащаме”.