0

"В момента има политически рекет. И не го казвам аз, казват го хората от трибуната. И няма значение дали те рекетират с автомат или с Асен Василев. Все е рекет. В същото време рекетът се извършва от мафията. И коя е мафията в случая?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща със симпатизанти в Добрич.

"Вчера чух така нареченият министър-председател да проповядва на Христо Иванов някакви смирености. И аз бих му казал, че, ако го арестуват незаконно и го държат в килия, ще му се вижда държавата по друг начин със смирената им позиция. Чух Петков да казва за Северна Македония, че и опозицията трябвало да го подкрепи. Ние направихме договор за добросъседство. Съществената част в него е езикът на омразата, учебниците и историческата комисия. От шефа на тази комисия и от външния министър разбрахме, че няма никакъв напредък. Петков каза, че има огромен напредък. Ако ни лъжеше за първи път щяхме да повярваме", заяви Борисов.

По думите му правителството води двойна външна политика. "Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството - двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението ѝ вчера", посочи той. 

"Вчера слушах какво говориха на учредяването на новата политическа партия „Продължаваме промяната“. Вчера слушам Асен Василев казва, че са били обули гумени ботуши и с лопати, кирки, багери са тръгнали да изчистят България. Вие за една година една плочка не сте сложили. Кое изринахте? Защо не дойдат да изрина булевардите, водния цикъл, санираните блокове? Да покажат какво изриват. По пътищата – там, където сме оставили фрезовано, за да асфалтираме, така си стои. Аз преброих над 3 000 дупки от София до Добрич", каза още бившият премиер