0

"Първо на всички - Христос Воскресе! Второ - да благодарим на владиката, на Синода, че винаги са били стожер на морала и държавността."Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше на посещение в Златната църквата "Рождество Христово" в село Шипка.

"Няма да говорим за пари в днешния свят ден. България е единствената държава, където правителството и Синода не затвориха нито една църква или манастир, когато беше ковид пандемията", каза още той. 

Борисов нарече непризнателен човек, този който се опитва да вкара интрига между предишното правителство и църквата. Бившият премиер коментира и управлението на Четворната коалиция и вота на недоверие, предаде novini.bg.

"В петък, когато българските жени преди се криеха да минат под масата, го направихме неработен ден. И това църквата го оцени, защото хората могат да направят всичко необходимо. Но на днешния свят ден да се замислим какво са правили на Господ - карали са го сам да си носи Кръста, мушили са го с тръни, пирони. Толкова мъки! Приятелите му го предали за 30 сребърника. Така че всичко е Божа работа. И както е винаги, както започва и владиката, който казва: "Да внимаваме". Те не внимават. А Господ е казал: "Не крадете", добави той. 

Бойко Борисов отбеляза, че Зеленски не се нуждае от "сълзливите селфита" на нашия премиер. "Но както всичко е задкулисно и тайно, и тук е така, както обещаваха от "Промяната", Слави Трифонов, Да България, БСП - нищо от това, което говориха на избирателите си, не се случи.Изнасяме в пъти повече от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която се използва в Украйна. Нали вашите разследващи колеги извадиха самолетите, товарителниците. Това е лицемерие, това е двуличие. А дали сме изнасяли за Русия - не знам", уточни Борисов.