Б ременна в шестия месец шофьорка се размина по чудо със смъртта на пътя след като караният от нея автомобил „Волво“ се вряза в пуснати на свобода кобила и конче.

Бременна в шестия месец шофьорка се размина по чудо със смъртта на пътя след като караният от нея автомобил „Волво“ се вряза в пуснати на свобода кобила и конче.

Инцидентът е станал по улица „Розова долина“ в павелбанското село Габарево към 20,15 часа в понеделник докато живеещата в курортното градче 26-годишна бъдеща майка се прибирала към дома си. Внезапно на асфалта изскочили двете животни, които нямали дори въже, жената нямала никакво време да реагира и колата й се врязала в тях. При удара Волвото се обърнало по таван, истинско чудо било че водачката се отървала само с охлузвания по крайниците.

Кобилата и кончето най-вероятно са на живеещите в този край на селото роми, коментира кметът Шукри Юсеин, който по аналогичен начин преди няколко години почти на същото място е катастрофирал и потрошил крак и ръка.Над 1 100 са циганите в Габарево, всяка втора къща има коне и каруци, никой не иска да признае , че е оставил безстопанствено животните си, ядосва се селският управник, който от заранта във вторник е започнал издирване на виновниците.

Направеният на място тест с дрегер на пострадалата не е установило употреба на алкохол или дрога. Това е не е първият случай на произшествия следствие излизане на коне и теглени от тях каруци по пътищата от общинската мрежа. Само преди две седмици момче и момиче на по 22 и 23 години от Казанлък загинаха край село Тулово заради изскочила в тъмното двуколка, карана от местен джигит без светлини.Смъртта на младите Вики и Цанко стана повод за многолюдни протести и настоявания за цялостна забрана за движение на подобни возила по пътищата.

Същият ден при катастрофа на надлез за автомагистрала Тракия в района на радневското село Сърнево е пострадало 10-годишно дете, което изскочило към 15,20 часа пред автомобил „Фиат Дукато“, управляван от 62-годишен старозагорец. При удара хлапакът, който по това време е трябвало да бъде училище е получил мозъчно сътресение и черепна контузия, но без опасност за живота му. Няма данни водачът да е употребил алкохол. По двата инцидента са образувано досъдебни производства.