М ъж на около 50 години е загинал при сблъсък на управлявания от него лек автомобил Фалкваген Пасат с локомотива на бързия влак от Бургас за София, съобщиха от ОД на МВР – Сливен.

Мъж на около 50 години е загинал при сблъсък на управлявания от него лек автомобил Фалкваген Пасат с локомотива на бързия влак от Бургас за София, съобщиха от ОД на МВР – Сливен.

Сигналът за трагичния инцидент, който е станал при охраняем прелез по жп линията, е приет на телефон 112 около 7,23 часа в понеделник. Тежката композиция е успяла да спре на около 200 м след мястото на сблъсъка, удареният автомобил е влязъл наполовина под буферите, наложило се е ламарините да бъдат рязани с пневматична ножица за да бъде извадено размазаното тяло на шофьора.

„Станало е минути, след като минах оттам, ситуацията по думите на машинистите е била неспасяема, те са видели колата когато вече навлизала в прелеза, подали са звуков сигнал, ударили са спирачките, но вече  е било прекалено късно за каквото й да е!“ , коментира кметът на Гавраилово Димитър Андреев. Загиналият бил от съседно село, предполага  се че е отивал да зареди резервоара в близката бензиностанция. Преди него не е имало колона, какво го е накарало да пренебрегне спуснатата бариера и подадените звукови и светлинни сигнали – можело само да се гадае.Наложило се е престой на композицията от над два часа, заради повредените спирачки на локомотива се наложило подмяната му с друг. Образувано е досъдебно производство, тепърва ще се изяснява дали водачът е бил под въздействие на алкохол или дрога. Това е пореден случай на тежка катастрофа по трасето на жп линията в този район, привечер на 31 май на жп прелез край гара Кермен  пред локомотива на бързия влак излезе стадо крави, изтървано от пастира, на място загинаха 22 от 80-те животни, нанесени бяха материални щети по новата мотриса „Сименс“.