0

Б оядисване на великденски яйца и спортни игри очакват малчугани на Велики четвъртък от 11 до 12,30 часа на площад "Света Неделя" в столицата. В празника на православния дух и традиции ще се включат 200 деца от столичните училища и детски градини. Около 12.30 ще се проведе празнична лития – хлапетата, носещи икони и кошнички с боядисани яйца, ще се придвиждат по маршрут площад „Света Неделя“- бул.“Витоша“- ул.“Алабин“- бул. „Граф Игнатиев“ до храм „Свети Седмочисленици“.Децата ще бъдат посрещнати от свещеника на храма, който ще приеме великденските яйца и картичките с икони за хора в нужда.

При слънчево време традицията ще бъде пресъздадена на площад „Света Неделя“, а при дъжд събитието ще се състои в подлеза между Президенството и Министерски съвет (Ларгото) на мястото, определено за културни събития. При дъждовно време празничната лития няма да се състои, съобщават още от Асоциацията на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания.

Организатори събитието са Софийската Света Митрополия, неделните училища при храмовете „Рождество Христово и „Св. Мчца Параскева“, Асоциациите на българите, боледуващи от алергични и белодробни заболявания и театрална компания „Празното Пространство“