0

П ожарът в Пазарджик е бил потушен тази сутрин около 7 часа, съобщи за „Телеграф“ Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на полицията. В момента се гасят отделни огнища, които са вътре в купчините с отпадъци. Те се разравят със специална техника, обясни Стоянов.

Огнеборците ще останат на мястото до края на деня, за да потушат всички локални огнища и за да може да се предотврати възобновяване на пожара. „Към момента от мястото излиза бял дим. Той не е от горене, а от парата – от водата, която се изпарява от високата температура“, допълни говорителят на полицията.

През цялата нощ пожарникари от Пазарджик, Панагюрище, Белово, Пещера и няколко екипа от Пловдив и Карлово са се борили с огнената стихия. „Много натоварено беше денонощието за пожарникарите, защото се налагаше през няколко минути пожарна да напуска местопроизшествието и да бъде зареждана с вода.

За радост положението е овладяно. Най-важното е, че няма пострадали хора. Причината за пожара и щетите от него тепърва ще се изясняват, след като изцяло приключат гасителните действия на терен“, заключи Мирослав Стоянов.