Ц ИК отхвърли жалбата на Демократична България след отказа на РИК в Стара Загора да регистрира депутатската им листа за вота. Това решение ЦИК взе на днешното си заседание и то бе одобрено с 13 гласа "за" и 2 "против". С него ЦИК потвърждава решението на РИК и също отказва регистрация на листата на ДБ. Самите ДБ обаче имат още един опит да оспорят това, но този път пред ВАС, което по-късно от ДБ се заканиха да направят.

ЦИК отхвърли жалбата на Демократична България след отказа на РИК в Стара Загора да регистрира депутатската им листа за вота. Това решение ЦИК взе на днешното си заседание и то бе одобрено с 13 гласа "за" и 2 "против". С него ЦИК потвърждава решението на РИК и също отказва регистрация на листата на ДБ. Самите ДБ обаче имат още един опит да оспорят това, но този път пред ВАС, което по-късно от ДБ се заканиха да направят.

До тук се стигна след като от ДБ се опитаха да подадат документите за регистрация на листата в РИК Стара Загора подписани с е-подпис - както самото заявление, така и пълномощното на Атанас Славов да направи това от името на двамата лидери на обединението Христо Иванов и Атанас Атанасов.

По време на заседанието на ЦИК и дебатите стана ясно, че и заявлението и пълномощното са били подписани с електронен подпис, но след това разпечатани на хартия, вероятно в София, а след това също на хартия са внесени в РИК.

От ЦИК се позоваха на закона за електронните услуги и на самия Изборен кодекс. Последният позволявал с е-подпис да се подписват само граждани в подписките за подкрепа на партиите, но документите за регистрация не са по този ред. Отделно от това в Закона за електронните услуги, освен автор на подписа, имало и адресат. Той или трябва да е задължен със закон да приема документи с е-подпис, каквато разпоредба липсва, или самият адресат да се съгласи. По думите на говорителя на ЦИК Росица Матева нито на ЦИК, нито РИК им е възложено подобно задължение.

На обратното мнение бяха Цветозар Томов и Любомир Георгиев, които са в ЦИК именно от квотата на ДБ. Първият изрази съмнения, че част от забележките на РИК в Стара Загора са били добавени допълнително в регистъра и с тях ДБ не са били запознати. Георгиев пък  изтъкна част от решението на РИК, според което комисията е получила флашка по време на заседанието и там са установили,че подписите под заявлението са именно на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Според него РИК трябвало повече да се постарае, за да съдейства на ДБ, за да не се лишават граждани от право на избор.