Н яма да кажа лоша дума за Борисов, 18 години сме работили заедно. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Няма да кажа лоша дума за Борисов, 18 години сме работили заедно. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

„Всичко това, което се изприказва и оценките, които даде премиерът - това е негово право. Аз ще ги оставя без коментар, защото за тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Няма да го кажа и сега в студиото. Аз смятам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре е да запазиш хладнокръвие, да бъдеш спокоен и уверен в това, което си направил и си взел като решение. Мога да благодаря на всички приятели и на моето семейство, които са в моя подкрепа“, каза още Цветанов.

За казаното вчера от Бойко Борисов, че не желае вече Веселин Маринов да пее на проявите на ГЕРБ, Цветанов заяви: „Аз се гордея с Веско Маринов. Запознах се с него, когато бях заместник кмет в Столична община. Той е много ранима душа, но ако не е с тези си качества, нямаше да бъде Веско Маринов“.

Попитан какво от казаното от премиера го е наранило, той отговори: „Нищо, защото за мен това е нещо, което аз не съм го виждал през всичките години. Това е неговото поведение и оценка и аз ще се съобразя с нея, няма да я коментирам“. „Мисля, че хората ще са тези, които ще дадат оценка, нито аз, нито той“, заяви Цветанов.

За решението да подаде оставка той каза: "Взех решението, разсъждавайки над 40 дни и когато отидох при Борисов във вторник, само да уточня, че предишната вечер говорих със съпругата си до 2 през нощта. Проведохме 3 часа и половина разговор. Третият вариант беше да остана в партията, но да нямам никакви контакти и изяви, но това редно ли е?", попита Цветанов. "Казах, че вариантите са само два, или работим както досега, или си тръгвам. Идва един момент, когато единият казва, че вече не си нужен, аз това нещо го усещам. Усещам, че има недоверие, което не е съществувало досега". 

"Аз не съм човек, който ще сложи личното пред националното, партийното. Затова Борисов е в правото си да говори каквото иска, но и аз имам права и мога да говоря, лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които според мен са грешни. Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната". 

"Аз му благодаря, че през тези 1 години работихме заедно. Всичко, което се е случвало в партията, съм го споделял с Борисов", категоричен беше Цветанов.

Той заяви, че няма никаква информация, с която да държи премиера. 

Относно новия апартамент той заяви, че имало много спекулации. "Замених двете жилища 200 квадрата със жилище, което е 239 квадрата и съм доплатил 100 000 лв. От всички собственици в нашата кооперация аз може би съм с най-скъпата цена. Тя не е под 1100 евро". Това ми е единственото основно жилище. Аз други собствености нямам, мит е, че съм си взел поредния апартамент". 

За отношенията си с "Артекс" той каза: "Със семейство Мирянови се запознахме през 2017 година, съжалявам, че с това семейство се случиха толкова несгоди. Доколкото сме си говорили, те никога не са кандидатствали за обществена поръчка, те са били инвеститор на имоти, които са придобивали от купуването с частни лица. Семейно сме се виждали само веднъж. Но аз се възхищавам на хората, които са успели в живота, защото фирмата "Артекс" е на 20 години. Чувал съм от други хора, че семейство Мирянови са отказвали на хора с лоша репутация да си закупят апартамент, независимо от цената". Цветанов беше категоричен, че не е лобирал за Мирянови и че не ги е предупредил за проверката.

"Ще бъда редови член. Смятам, че в момента само съм закачил шпайковете на стената. Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания. Аз дадох всичко от себе си", каза Цветанов. И допълни, че имал вече нови предложения включително и политическо предложение от партия.