0

П ротест и контрапротест обрадиха сградата на парламента, докато вътре текат дебатите по вота на недоверие към кабинета. Симпатизанти на "Възраждане" излязоха на жълтите павета пред сградата на Надорното събрание, за да изкажат недоволството си от действията на кабинета "Петков". Сред протестиращите има и народни представители от партията.

В същото време на гърба на парламента, пред храм-паметника Александър Невски, се събраха контрапротестиращи, за да ударят рамо на правителството на Кирил Петков. Организаторите се обявиха срещу вота на недоверие, тъй като нямало аргументи за него. Не са доволни и от свалянето на Никола Минчев като председател на Народното събрание. Според тях пред страната има три пътя - експертно правителство, дирижирано от ДПС, проруско - с участието на Възраждане, а третият е извоюване на демокрацията. Участниците в митинга искат правителството да изкара пълен мандат, за да изпълни описаните в коалиционното споразумение мерки.

Вашата сила и вашата подкрепа са гаранцията че ще живеем в демократична държава, каза пред събралите се на митинга Никола Минчев. 

Заради протестите в района на Народното събрание гъмжи от полиция.

Бойко Кичуков

Бойко Кичуков

Бащата на премиера Кирил Петков също се появи на митинга в подкрепа на кабинета. 

 Бащата на премиера Кирил Петков също се появи на митинга в подкрепа на кабинета. 
Ерол Емилов

Крум Стоев

.

 .
Крум Стоев

.

 .
Крум Стоев

Крум Стоев

.

 .
Ерол Емилов